Derde stop: ANTIQUA

Door: Rowena Binksma

Blijf op de hoogte en volg Rowena

14 Maart 2007 | Antigua, Saint John's

Hoofdstad: St. Johns
Grootte: totale oppervlakte is 108 vierkante miles
Populatie: Het eiland Antiqua telt ongeveer 70.000 inwoners
Taal: Officiele taal is Engels gesproken met een sterk caribisch accent

Weer: het was hier bewolkt ???

Op Antiqua werden we weer vriendelijk gewekt door Miquel onze stuward uit Portugal. (en.. ja inderdaad zo uit Monty Towers gestapt...) Maar we vinden het geen probleem dat hij zo vroeg op de deur klopt want hij neemt altijd een dienblaadje mee met allemaal lekkere dingen erop. Ja dat is wel fijn wakker worden. Na het ontbijt, zodra we de kade op gestapt waren zijn we op zoek gegaan naar de plaatselijke vvv. We waren van plan om eens flink Antiqua te gaan ontdekken en daarvoor hadden we een auto nodig. Het vvv kantoortje was snel gevonden en na paar minuten hadden we al een leuk Jeepje gescoord. Het Jeepje heeft dan ook wel het hele eiland van zuid naar noord en van oost naar west gezien, en wij dus ook!. en dit was leuk, Antiqua is een gemoedelijk eilandje. Waar we een mooi strandje tegen kwamen zijn we gestopt om koffie te drinken. En we hebben gelunched in een oud verstigingsstadje (wel gebasseerd op toeristen.) Op deze manier krijg je toch wel (in een relatief korte tijd natuurlijk) een hele goede indruk van het eiland.